Vakantiewoning Texel

BOOT NAAR TEXEL

 

Zodra je de veerboot oprijdt overvalt je het vakantiegevoel. Snel naar de salon om te genieten van het uitzicht met een hapje of een drankje. Maar pas op want je bent zo op Texel!  De veerboot (TESO) vaart ieder uur van ‘s ochtends 6u30 tot en met ‘s avonds 21u30 vanuit Den Helder. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten. Op zon- en feestdagen begint de dienst - afhankelijk van het seizoen - één of twee uur later. Het is niet mogelijk om uw overtocht te reserveren. Op drukke dagen wordt er een extra boot ingezet waardoor wachttijden worden vermeden of beperkt en er een halfuurdienst is. Actuele informatie over tarieven, wachttijden en extra afvaarten vind je op www.teso.nl.

Kinderen

 

Texel is een ideaal vakantie-eiland voor kinderen. Zeehondjes kijken in Ecomare, het Sommeltjespad,  een dagje mee met de boswachter of de garnalenkotter, knutselen op landgoed De Bonte Belevenis, schapen knuffelen op de schapenboerderij, je fruit plukken in de Zelfpluktuin, de vuurtoren beklimmen, een bezoekje brengen aan Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora, Kaap Skil of andere musea of de vele attracties op ons vakantiepark De Krim waaronder het fenomenale zwemparadijs.

Strand – Zee – Zon

 

Texel heeft fantastische stranden, één van de schoonste in Nederland. Ruim 30 kilometer hagelwit zandstrand ligt op jou te wachten! Maak een heerlijke strandwandeling, laat de wind door je haren wapperen of geniet van het zonnetje. Ieder seizoen heeft het Texelse strand zijn eigen gezicht, maar altijd is het genieten. Zomers kun je veilig zwemmen aan de bewaakte stranden, Texel heeft bovendien de meeste zonuren van Nederland. Onze bungalow ligt op 2 km van het strand.

Fietsen

Texel is het fietseiland bij uitstek! Heerlijk ontspannen genieten op de fiets is voor velen een favoriete activiteit. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden kom je langs duin, bos, dijk met uitzicht over de Waddenzee, door prachtige natuurparken en het strand. Wat dacht je van een bezoek aan de sfeervolle dorpjes met leuke terrasjes en cafeetje om even uit te rusten? De fiets brengt je naar plekken waar je met de auto niet kunt komen. Ontdek de ongerepte natuur. Rustgevend alleen of met de hele familie. Je kan je eigen fiets meenemen of een fiets huren bij een van de vele fietsverhuurders op het eiland of op vakantiepark De Krim. 

Honden

Texel is de gedroomde vakantiebestemming voor hondenbezitters want je trouwe viervoeter kan gewoon mee! In onze vakantiewoning zijn twee huisdieren toegestaan en ook in veel restaurants en strandpaviljoens is de hond van harte welkom.

Op veel Texelse stranden is het toegestaan om honden los te laten lopen. Op de bewaakte strandgedeeltes en op de naaktstranden bij Den Hoorn en De Cocksdorp moeten honden wel zijn aangelijnd. In principe mag je hond overal in het Texelse dennenbos en ook in het Krimbos loslopen. Alleen in de gebieden waar grazers of vee loopt, dient de hond wel even aan de lijn. Dus dat wordt lekker struinen door leuke bospaadjes!

Op Vakantiepark De Krim kan je jouw viervoeter wassen in de hondenwassstraat, al dan niet met hondenshampoo of -conditioner, of laten behandelen tegen teken.

Natuur en vogels

Een kwart van Texel bestaat uit natuurgebied. De bekendste is de Slufter, op 500 meter van onze vakantiewoning. Er zijn wel meer dan 300 verschillende vogels en miljoenen wilde orchideeën, o.a. in natuurreservaat “De Roggesloot”. Vrijwel alle Nederlandse landschappen komen voor op Texel: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. In het voorjaar telt Texel wel tienduizend lammetjes.
Op Texel komen bijna 400 vogelsoorten voor. De gunstige ligging van het eiland op de westelijke Europese trekroute maakt dat trekvogels hier uitrusten en op het voedselrijke wad foerageren. Door het gevarieerde Texelse landschap is er voor elke soort wel een geschikt stukje natuur. Niet voor niets komen vogelaars en masse naar Texel om vogels te spotten. Regelmatig worden hier zeldzame beschermde soorten waargenomen. Ook als je er geen verstand van hebt, is vogels kijken leuk! Op verschillende plaatsen zijn vogelkijkhutten geplaatst of schermen gezet met kijkgaten die goed uitzicht bieden op de broedende of foeragerende vogels. Op Texel worden zeer regelmatig vogelexcursies georganiseerd. Vanuit De Cocksdorp worden vogelexcursies en -safari’s onder begeleiding van ervaren gidsen georganiseerd.

Kunst, cultuur en evenementen

Texel is vooral bekend als bestemming voor liefhebbers van zon, natuur en zee. Maar juist de unieke sfeer op het eiland heeft altijd kunstenaars geïnspireerd tot het maken van de mooiste kunst. Denk daarbij maar aan Jan Wolkers: Texel is onder andere terug te vinden in zijn verfilmde boek Zomerhitte en in de grote schilderijen die hij de laatste twintig jaar van zijn leven maakte. Bewonder de schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van verschillende kunstenaars in de verschillende galerieën. Vergeet niet de Texelse musea te bezoeken en geniet van voorstellingen en workshops op diverse locaties op het eiland. Juni is met Lange Juni cultuurmaand een absolute aanrader. Het tweejaarlijkse Broadway Texel mag je niet missen!

Daarnaast zijn er uiteraard nog vele evenementen. De bekendste zijn misschien Ronde om Texel, Texel Culinair en Texel halve marathon met vertrek vanaf de boot.

Golf

Direct naast ons bungalowpark De Krim ligt golfbaan De Texelse. Alle vakantiegasten ontvangen 30% korting op de greenfees, buiten het hoogseizoen. De 18 holes par 72 golfbaan ligt te midden van prachtige, uitgestrekte duingebieden en roept vergelijkingen op met de authentieke Engels/Schotse golfbanen, de zogenaamde ‘links courses’. Het heeft ook een put and chipping ground en een deels overkapte driving range. Voor beginners is er een 9 holes par 3 baan.

 

Ontdek je graag wat Texel je nog allemaal te bieden heeft? Neem dan zeker hier een kijkje!